BUCĂTĂRIA
Grădiniţa dispune de bucătărie proprie, mâncarea fiind pregătită şi servită în conformitate cu normele de igienă şi siguranţă a alimentelor. Meniurile sunt atent întocmite respectând particularităţile de vârstă ale copiilor şi principiile unei alimentaţii bogate, sănătoase şi diversificate.
Săptămânal, meniul este astfel întocmit încât respectă cu stricteţe necesarul de proteine, glucide, lipide şi calorii pentru fiecare categorie de vârstă şi gramajele ingredientelor necesare, pentru următoarele tipuri de alimente: lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, peşte şi preparate din peşte, ouă, grăsimi animale şi vegetale, produse cerealiere, legume, leguminoase uscate, fructe, zahăr şi produse zaharoase.
Se acordă o mare atenţie materiei prime utilizată la prepararea mâncării, cămara grădiniţei fiind aprovizionată toamna cu fructe şi legume de sezon. Acestea se conservă cu ajutorul metodelor tradiţionale şi se folosesc la prepararea mâncării pe tot parcursul sezonului rece. Legumele şi fructele sunt achiziţionate de la producători autohtoni, unii dintre aceştia fiind producători certificaţi bio.
CONTACTEAZĂ-NE
ORICÂND!
Suntem disponibili oricând sa vă răspundem la întrebări.